mini kreditasVieni žmonės renkasi atostogas vasarą, kiti atostogauja žiemą. Tačiau situacija yra panaši ir planuoja nt finansus, kad nebūtų būtinas mini kreditas, reikia iš anksto daug ką apskaičiuoti.

Sukurkite atostogų fondą

Gera rekomendacija ir puiki idėja yra turėti susikūrus atostogų fondą. Jam esant mini kreditas internetu irgi gali ten atsidurti, bet tik tuomet, kai ten jau susikaupia pakankama suma sankaupų. Visus metus į šį fondą banko sąskaitos ar stiklainio pavidalu atidėkite kažkokią sumą. Tuomet sutaupysite tiems dalykams ir įspūdžiams, kurių gyvenime taip reikia. Ne daiktams, ne remontui, ne komforto gerinimui, o tikroms atostogoms. Net jeigu per mėnesį ten įmesite vos 30 eurų, jau per metus sukaupsite apie 350, o už tiek galėsite su šeima kad ir savaitgalį pabūti prie jūros Lietuvoje arba savaitę prie jūros Lenkijoje.

Palikite pinigus „tolimesniam gyvenimui“ namuose

Planuodami kelionių biudžetą, numatykite ir pinigus, iš kurių gyvensite atostogoms pasibaigus. Ne vienas atvejis liudija, kad per daug atsipalaidavę atostogų metu taupuoliai visiškai atlaisvina pinigines ir išleidžia viską iki paskutinio cento. Grįžus paaiškėja, kad nėra už ką bulvių ir aliejaus nusipirkti. Tada jau gelbsti mini kreditas. Bet taip juk neturėtų būti. Taigi, tai, ką tikrai verta padaryti, tai iškart atidėti tiek pinigų, kiek reikės pragyvenimui iki sekančio atlyginimo. Juos palikite namuose arba banko sąskaitoje, prie kurios priėjimo nebus kelionės metu. Būsite užtikrinti, kad grįžę ir gyvensite iš tų pinigų, o ne iš greitos paskolos be uzstato.

Saugokitės visų rūšių sukčių

Vienas liūdniausių dalykų kelionėse – kai turistai ten praranda savo visas santaupas ir dar ir mini kreditas greitai būna būtinas, kad pavyktų grįžti namo. Taip nutinka įvairaus smulkaus ar stambaus sukčiavimo atvejais. Apie tai pasakoja neseniai Italijoje viešėję turistai: „Sąžiningai dirbome ir taupėme kelionei, kad joks skubus kreditas nebūtų reikalingas, kad jokie nesklandumai netemdytų kelionės. Susitaupėme sumas, nusipirkome bilietus, viešbučius skirtinguose miestuose, pasilikome 500 eurų kelionės išlaidoms: maistui, autobusų bilietams, įėjimams į muziejus, gultų nuomai pliaže ir pan. Ne pati didžiausia suma, bet, atrodo, turėtų pakakti. Vos atskridę Italijoje į Veneciją, nutarėme užkasti, nes buvome labai išbadėję. Žinojome, kad pačiame centre viskas kainuoja brangiai, todėl stengėmės grūstis kažkur toliau ir ten gauti maisto. Radome tikrai aptriušusią ir ne kaip atrodančią vietą. Kainų ant picų surašyta nebuvo, bet italas greitai išvardijo, su kuo picos yra, kuri su grybais, kuri su majonezu ir pan. Viskas atrodė labai skaniai, tik vieta labai prasta – lyg Teksaso užkandinė pakelyje tarp valstijų, didžiosios depresijos metais. Prisėdome, paprašėme keletos skirtingų gabalėlių. Norėjome susimokėti, bet padavėjas sakė, kad sumokėsime, kai atsisėsime. Tik tuomet, kai tai padarėme ir ėmėme neiškentę valgyti, atnešė sąskaita. Ji siekė 250 eurų. Už kelis picos gabalėlius. Buvome apakę. Paskui, kai bandėme aiškintis, mums davė meniu, kurio iki tol niekada nebuvome matę, o ten buvo užrašytos kosminės kainos. Finale, jautėmės siaubingai. Kelionei teko ieškoti papildomų pinigų, nes neužteko to, ką turėjome“, – karčia patirtimi dalijasi turistai.

Neatostogaukite į didelę skolą

Visgi patariame atostogoms  taupyti iš anksto, o greituosius kreditus ir paskolas numatyti būtent tokiems ekstra atvejams. Arba, jeigu dabar norite sumokėti už viešbutį ar bilietus, o žinote, kad atlyginimas bus pervestas poryt – tuomet pasiskolinkite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *